Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kocsitolás Kocson

Szöveg: Bódog Zsuzsanna hadnagy |  2016. július 17. 20:34

Július 10-én rendezték meg a  XVIII. Kocsitoló Fesztivált Kocson. A versenyen az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái is részt vettek.

1596016853

Az első futam egy 500 méteres pálya volt, ahol az időmérő mérkőzések zajlottak. Ezen a férfi csapat 50,87 másodperc alatt juttatta célba a 350 kg-os szekeret. Ezután következett a fő látványosság: a kocsit 1800 méteres pályán kellett minél hamarabb a célba juttatni. A csapat már a táv felét megtette, azonban egy éles kanyarban a kocsi nem bírta tovább, és széttört az első kereke. Emiatt a tatai katonák számára ez a futam eredménytelenül zárult.

A szervezők még egy esélyt adtak a csapatnak. A második körben a katonák pluszsúlyt is toltak a kocsin. A cél előtt azonban megálltak, és fekvőtámaszokat kezdtek csinálni. Végül a szervezők szállították fel a csapattagokat a kocsira, és tolták be azt a célba.

A részt vevő katonák Tirla Krisztina őrmester, Herczog Gergely százados, Avar András százados, Szécsi Péter hadnagy, Kappeller Zsolt hadnagy, Török Tamás zászlós és Major Tamás szakaszvezető voltak.

1596016853
Címkéksport