Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koreai küldöttség járt az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. szeptember 20. 10:04

Szeptember 17-én, csütörtökön, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságra érkezett a Koreai Köztársaság Katonai Humánerőforrás Adminisztráció öt fős küldöttsége.

1596000378

Koreában jelenleg sorkötelezettség van érvényben, de vizsgálják annak lehetőségét, hogy a jövőben áttérjenek a szerződéses katonai szolgálatra, ezért a humánerőforrás adminisztrációval foglalkozó küldöttség tagjai minél több tapasztalatot szeretnének gyűjteni. A koreai delegáció európai körutazásának egyik célállomása Magyarország, a látogatás során szeretnék megismerni a Magyar Honvédség toborzó rendszerét és a szerződéses katonai szolgálatvállalás bekerülésének mozzanatait.

1596000378

A küldöttséget az alakulat parancsnoka, Vanyur Tibor ezredes fogadta, majd előadásában bemutatta az országos hatáskörű szervezet felépítését és feladatait. Ezután Gáspár Miklós Levente alezredes, az alakulat toborzó és érdekvédelmi osztályvezetője tartott előadást a katonai toborzó rendszerről. Gáspár alezredes részletes előadásában beszélt a toborzás feladatairól, főbb módszereiről, a szerződéses állományba kerülés folyamatáról és annak feladatairól.

Az előadások végén a delegáció tagjai aktívan kérdeztek a vezetőktől, leginkább a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő állomány aránya, a katonai pálya népszerűsítésének módszerei, valamint a fizikai és egészségügyi követelményrendszer érdekelte őket.

1596000378

Fotó: a szerző felvételei