Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a támogatásért

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. május 19. 19:00

Személyesen köszönte meg a „Toborzó Országfutás 2016” Bács-Kiskun megyei szakaszának eredményes teljesítését segítő magánszemélyek, cégek, újságírók munkáját és támogatását május 17-én, Kecskeméten Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka.

Május 20-án, pénteken visszaérkezik Budapestre a „Toborzó Országfutás 2016" szalagokkal díszített stafétája. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) munkatársai sikeresen teljesítették az önmaguk elé kitűzött 2016 kilométeres távot. Az egész országot megmozgató látványos rendezvény célja a katonai hivatás, a sport népszerűsítése, a civil lakosság és a Magyar Honvédség kapcsolatának erősítése volt. Emellett a szervezők a helyi lakossággal közösen emlékeztek meg a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekről, a katonahősökről, akik életüket áldozták a hazáért. Ugyanakkor a váltófutással az ötkarikás játékokra készülő magyar olimpiai csapat tagjai előtti tiszteletüket is kifejezték.

1596013807

Bács-Kiskun megyébe április 26-án érkezett a staféta, amellyel az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodájának munkatársai és kísérőik kétszer két nap alatt, tizenkét települést érintve 231 kilométert teljesítettek. A futók május 2-án, Bajáról indulva a Duna-hídon át hagyták el a megyét. Minden érintett településen a helyi önkormányzat képviselője zászlószalagot kötött a kopjafát mintázó stafétára. Toborzó rendezvényt négy városban, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason és Jánoshalmán tartottak, a világháborúk hőseinek emléke előtt pedig Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason koszorúzással is tisztelegtek.

1596013808

Vanyur Tibor ezredes eredményesnek értékelte a Bács-Kiskun megyei rendezvényeket. A stafétát minden településen ünnepélyes keretek közt fogadták, népszerűségére jellemző, hogy a kísérő futók közt óvodásoktól kezdve egészen a nyolcvan év feletti sportolók is voltak. A helyi programok előkészítése azonban rengeteg munkával járt, sikeres lebonyolításuk pedig elképzelhetetlen lett volna a média munkatársainak segítsége, magánszemélyek és cégek támogatása nélkül. Vanyur ezredes személyesen köszönte meg a kecskeméti iroda dolgozóinak, Durgó Tamás századosnak és kollégáinak a munkáját, majd emlékplakettet adott át a Kecskemét önkormányzatát képviselő Sipos László tanácsnoknak. A civil támogatók munkáját pedig emléklappal köszönte meg.

1596013809

Fotó: a szerző felvételei