Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönetet mond a Magyar Honvédség

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2015. szeptember 24. 12:08

A Magyar Honvédség köszönetét fejezi ki hazánk lakosságának, azon vállalkozóknak, civil és társadalmi szervezeteknek, akik élelmiszerekkel, munkájukkal és áldozatvállalásukkal segítik a határ mentén szolgálatukat ellátó katonákat.

Számos alkalom bizonyította, hogy a Határozott Fellépés 2015 gyakorlat résztvevő katonáit magánszemélyek otthon készített vagy vállalkozók és szervezetek felajánlásként, a helyszínekre szállított élelemmel segítették.
Ugyan a Magyar Honvédség biztosítja katonái szükséges ellátását, de az a figyelmes együttérzés, ami a társadalom részéről irányukban megnyilvánult, rendkívül jó érzéssel töltötte el őket. A családi otthontól távol, határmenti szolgálati helyeiken a katonák megélték, átérezték a feléjük áradó gondoskodást, amely rendkívül megtisztelő számukra.

Minden katona számára elengedhetetlenül fontos, hogy érezze társadalmunk bizalmát, a lakosság partneri hozzáállását a katonai feladatok végrehajtásában. Ebből a megtisztelő támogatottságból építkezve képesek sokszor erejükön felül is teljesíteni, megfelelni társadalmunk honvédelemmel szembeni elvárásainak.

Mindezekért köszönet illeti a katonákat és az őket segítő civil lakosságot.