Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közel 600 ködgyertyát találtak a tűzszerészek

Szöveg: Szűcs László |  2015. december 16. 7:20

A 50. héten, azaz december 7-13. között 23 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 9 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ivanyik Alexandra, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 2412 bejelentést kaptak.

December 7-én Szekszárdra kellett kivonulniuk a tűzszerészeknek, mivel az Avar úti ipari területen, építkezés közben több mint 580 darab, egyenként két-két kilogrammos ködgyertyát találtak. E nagy mennyiségű pirotechnikai anyag mellett egy darab, 81 milliméteres aknavetőgránát is előkerült. A „leleteket" a Gyurits Tibor főtörzsőrmester és a Juhász Attila főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőrök a központi gyűjtőbe szállították.

December 8-án a Fejér megyei Baracska külterületén, az Anna-majorban akadt dolguk a tűzszerészeknek, ahol egy 122 milliméteres repesz-romboló gránát került elő. A második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet a Juhász Attila főtörzsőrmester vezette tűzszerészjárőr szállította el a központi gyűjtőbe.

December 10-én a Békés megyei Biharugráról érkezett a bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy a Bölönyi utcában, árokásás közben világháborús robbanószerkezetet találtak. A Juhász Attila főtörzsőrmester vezette járőr a helyszínen megállapította, hogy 57 milliméteres, szovjet gyártmányú páncéltörőgránátot találtak, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

December 11-én a Fejér megyei Sárkeresztúr külterületén, az útépítési munkálatok előkészítése során több, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezet is előkerült, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Címkéktűzszerész