Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Középiskolás diákokat tájékoztattak

Szöveg: honvedelem.hu / hadkiegeszites.hu |  2017. február 7. 17:55

2016. október és 2017. január között több mint 1500 középiskolás diákot tájékoztattak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Veszprém megyei toborzói a Magyar Honvédségnél elérhető továbbtanulási- és munkalehetőségekről.

1596027320

Soós Gyula őrnagy, Horváth Gábor százados és Fajd Bence hadnagy – a helyi katonai alakulatok vezénylőzászlósaival együttműködve – Veszprémben, Pápán, Tapolcán, Várpalotán, Ajkán, Sümegen, Herenden, Zircen, Balatonfűzfőn és Balatonfüreden, összesen 31 középiskolában tartottak előadást. A rendezvényeken a térség alakulatainak – az MH 54. Veszprém Radarezred, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ, az MH Pápa Bázisrepülőtér, valamint a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ – képviselői is részt vettek.

A 42 alkalom során összesen 1518 tanuló tájékozódott a szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálat vállalásáról, valamint az MH Altiszti Akadémia és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem továbbtanulási lehetőségeiről.

A rendezvénysorozat csúcspontja a január közepén megrendezett Honvédelmi Pályaválasztási Nap volt, amelyre tizenhat Veszprém megyei középiskolából közel 300 diák érkezett.

Fotó: Horváth Gábor százados