Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iszlamistákkal végzett az egyiptomi hadsereg a Sínai-félszigeten

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. február 7. 19:02

Legalább tizennégy terroristát megöltek, további tízet pedig letartóztattak az egyiptomi hadsereg katonái egy többnapos művelet keretében a Sínai-félszigeten – tudatta február 6-án, hétfőn Támir ar-Ráfii, az egyiptomi fegyveres erők szóvivője.

Az ötnapos akció során a katonai egységek három gépkocsiba szerelt pokolgépet semmisítettek meg, további tíz robbanószerkezetet pedig hatástalanítottak. A robbanószerkezetekkel a terroristák rendőröket akartak megtámadni – áll a szóvivő közleményében.

A fegyveres erők tagjai az akció folyamán házakat, barlangokat és föld alatti raktárhelyiségeket kutattak át; öt autót, hét motorkerékpárt, kétezer liter üzemanyagot, számos fegyvert és lőszert, műszaki és kommunikációs eszközöket, valamint a szélsőségesek által használt katonai egyenruhákat foglaltak le.

A Sínai-félszigeten az elmúlt időszakban jelent meg az Iszlám Állam helyi ága, a magát Sínai Vilájetnek nevező szélsőséges iszlamista csoport, amely már több támadást hajtott végre egyiptomi katonák és rendőrök ellen.

Az egyiptomi hadsereg január 28-án egy rajtaütésben tizenkilenc terroristát ölt meg, további kettőt elfogott. Akkor két katona is meghalt.