Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közlekedési balesetnél segítettek

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. október 15. 5:54

Elsőként ért egy közúti baleset helyszínre és nyújtott segítséget az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) tatabányai irodáján tényleges szolgálatát töltő két önkéntes műveleti tartalékos katona Riba Lajos tartalékos őrnagy és Ribáné Fibinger Éva tartalékos törzszászlós.

1596021390

Riba Lajos és felesége szolgálati feladatukat teljesítették Komárom-Esztergom megyében, amikor Ácsteszér és Bakonyszombathely között autózva, egy kanyar után, egy árokba borult személyautóra lettek figyelmesek. Az önkéntes műveleti tartalékosok egy percig sem haboztak, elsőként a helyszínre érkezve álltak meg segíteni. Riba Lajos az oldalára borult autóhoz rohant, felesége pedig biztosította a helyszínt, valamint megállította az arra haladókat és hívta a 112-es segélyhívót.

Riba Lajos egy férfi segítségével – miután meggyőződtek arról, hogy a balesetet szenvedő járműben rekedt személy mozdítható – kiszabadította a sérültet, aki közben teljesen magához tért és  elmondta a történteket. Miután a katonák látták, hogy nincs komoly baj, a sérültet biztonságba helyezték, és a rendőrök kiérkezését követően folytatták szolgálati útjukat.

Fotó: 9. KIÉI