Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösségi szolgálat

Szöveg: Dr. Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2015. május 17. 11:17

Együttműködési megállapodást kötött az MH Logisztikai Központ a Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskolával. A dokumentumot május 14-én írták alá a katonai szervezet Soroksári úti objektumában.

1595993787

A szerződést az iskola nevében Fábián Zoltán igazgató, az MH Logisztikai Központ nevében pedig Baráth István dandártábornok látta el kézjegyével. Az iskola igazgatója elmondta: számukra két szempontból is fontos és hasznos a megállapodás. Egyrészt megoldást kínál a diákoknak az érettségi vizsga előfeltételeként elírt kötelező, ötvenórás közösségi szolgálat teljesítéséhez, másrészt az itt teljesített szolgálat a pályaválasztást is megalapozhatja. Az alakulatnál a kötelező szolgálatot teljesítő diákok lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek egy katonai szervezettel.

A logisztikai központ parancsnoka elmondta: a Magyar Honvédség számára fontos a honvédség megismertetése a magyar társadalommal, illetve reményeink szerint az alakulatnál tevékenykedő diákok pályaválasztásában lehet egy orientáció is.

1595993787

Fotó: Borsányi Katalin