Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köztünk élő történelem

Szöveg: Godány Judit alezredes | Fotó: Révész Csaba és archívum |  2019. szeptember 13. 17:56

A Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség augusztus 29-én, az MH Hadikikötőben ünnepelte a Haderőtervezők Napját Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornok részvételével.

1596068404

A csoportfőnökség állománya nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadta a prominens vendéget. Farkas Bertalan színes élménybeszámolójából kiderült, hogy mi mindenen kellett keresztül mennie addig, amíg a kezdő lépések megtételétől eljutott katonai pályája csúcsáig. Beszélt arról, hogy hogyan találkozott a repüléssel, hogyan választották ki, a felszálláson és visszatérésén át egészen az ott szerzett tapasztalatainak űrkutatásban történő gyakorlati hasznosításáig. Az élménybeszámoló végén Farkas Bertalan megköszönte a meghívást és gratulált a csoportfőnökségnek a Haderőtervezés Napjához, mindenkinek kozmikus egészséget kívánva.   

Az előadást követően dr. Sticz László dandártábornok „Tiszteletbeli Haderőtervező" oklevelet adományozott Farkas Bertalan nyugállományú dandártábornoknak az űrkutatás és a képességfejlesztés terén végzett tudományos tevékenysége és szakmai munkája, valamint kiemelkedő munkássága elismeréseként. Kiemelte: a légierő szakemberek számára rendkívül nagy szakmai tanulság az, amit Farkas Bertalan életpályájából kiolvashatnak és hallhatnak, s mindezek mellett a sikerhez vezető pozitív emberi tulajdonságaira is rávilágított, mint például az áldozatvállalás, kitartás, elhivatottság és a kölcsönös bizalmon alapuló csapatmunka fontossága.

1596068405
1596068405