Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kreatív megoldásokat várnak a jelentkezőktől

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. március 2. 10:02

Pályázatot hirdet a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) kicsik és nagyok számára. A tavalyi évhez hasonlóan most is a kreativitásé lesz a főszerep − tudtuk meg Megyeri Helgától, a HM HIM múzeumpedagógiai és kiállítási osztályának munkatársától.

1595988660

A Trombita harsog! címet kapta az a pályázat, melyre idén négy korcsoportban várják a jelentkezőket. A felhívás így szól: Készíts illusztrációt Petőfi Sándor Csatadal című verséhez!; illetve: Alkosd újra Borsos József Honvédtiszt című festményét! A pályázat a Forradalmi forgatag rendezvénysorozathoz kapcsolódik, de a pályamunkák leadási határidejét március 31-re tűzték ki, éppen azért, hogy azok se maradjanak le róla, akik csak március 15-én szereznek róla tudomást.

Megyeri Helga elmondta: tavaly hirdetett először kreatív pályázatot a HM HIM, akkor kokárdakészítésben vehettek részt az érdeklődők, akik számos újdonsággal álltak elő. Volt olyan résztvevő, aki például újrahasznosítható anyagokból készítette el kokárdáját, de gyöngy, textil és papír alapanyagú remekművek is születtek. Idén úgy döntöttek a szervezők, hogy két témát is adnak a pályázóknak. „Természetesen nem kell szó szerint értelmezni a feladatokat, a cél az, hogy az érdeklődők ötletet merítsenek, majd minél inkább engedjék szabadon a fantáziájukat. Most is arra számítunk, hogy meglepő, ötletes megoldásokat kapunk" − tette hozzá.

Ahogy a kiírásban is szerepel: „Pályamunkád bármilyen technikával és anyagból készítheted, semmilyen megkötésünk nincsen. Rajzolj, fess, karcolj, vágj, ragassz, köss, hajtogass, használj bátran papírt, textilt, újrahasznosítható és másféle anyagokat" − emelte ki Megyeri Helga.

A hétéves kor alattiak, a hét és tizennégy év közöttiek, a tizennégy és tizennyolc év közöttiek, illetve a felnőttek munkáit külön bírálják el, a pályázat kategóriánkénti nyerteseinek értékes ajándékcsomag lesz a jutalma.

Címkékpályázat