Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kulacs és csajka eladó!

Szöveg: Snoj Péter |  2012. december 10. 13:36

Hende Csaba honvédelmi miniszter is részt vett annak a boltnak a hivatalos megnyitóján, amelyben a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. a Magyar Honvédség hadrendjéből kivont, további honvédségi felhasználás szempontjából feleslegessé vált eszközök és felszerelések értékesítését végzi.

1595946066

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek is otthont adó Zrínyi-laktanya mögött december 10-én megnyitott megnyitott Milshop az első olyan katonai bolt, amely teljes egészében állami kézben van. Portékái az úgynevezett inkurrens, azaz a Magyar Honvédség rendszeréből már kivont eszközök és felszerelések, amelyek eddig a Magyar Honvédség különböző raktáraiban pihentek, gyűltek, és értékesítésük más módon nem oldható meg.

1595946066

A tárgyak nagy része olyan felszerelésekből és kiegészítőkből áll, amelyek korábban a Magyar Néphadsereg idején voltak rendszeresítve, így a középkorú férfiak és az idősebb korosztály ismerős darabokként tekinthet rájuk. A polcokon megtalálhatóak a jól ismert kulacsok, a több részből álló csajkakészletek, kanálgépek, de még a híres 65 mintájú katonabakancsok, a surranók is. A tervek szerint, amint megkapja az engedélyt, a Milshop hatástalanított fegyverek forgalmazásával is foglalkozhat a jövőben.

A boltot nemcsak katonák látogathatják, hanem bárki, aki nosztalgiából szeretne hozzájutni katonakora egy-egy ikonikus felszerelési tárgyához, és persze azok is megajándékozhatják magukat néhány érdekességgel, akik pusztán a téma és a magyar katonai hadtörténet kedvelői.

1595946067

A Zách utca 6. szám alatt található bolt hétfőtől-csütörtökig 8.30 órától 16.30 óráig, pénteken 8.30 órától 15.30 óráig várja az érdeklődő vásárlókat.

Fotó: Galovtsik Gábor