Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Küldöttgyűlés a veterán repülőknél

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. május 15. 8:08

Május 10-én, a BEOSZ tanácstermében tartotta éves küldöttgyűlését a megalakulásának harmincadik, jubileumi évfordulóját ünneplő Magyar Veterán Repülők Szövetsége.

1599202757
A rendezvényen Gál István nyugállományú ezredes, elnök megnyitója után egyperces néma felállással, gyertyagyújtással emlékeztek meg a résztvevők az elmúlt évben elhunyt bajtársakról, majd az elnöki, a pénzügyi és a felügyelőbizottsági beszámoló hangzott el. A vitában a hozzászólok megerősítették az elnökség tevékenységét. Fontos témaként merült fel a taglétszám növelésének kérdése, mert a jelenlegi kedvezőtlen helyzet feloldása a tagszervezetek megmaradásának létkérdésévé vált. A beszámolókat a küldöttek egyhangúan elfogadták.

1599202757
A szinte teljes egyetértésben végrehajtott szavazás eredményeként a Magyar Veterán Repülők Szövetségének elnökének választották Gál István nyugállományú ezredest, főtitkárnak Vilner Péter nyugállományú ezredest, az elnökség tagjainak Bálint Károlyt, Kovács Dániel Tibor nyugállományú alezredest és Czigler Klárát. A felügyelőbizottság teljes mértékben megújult, elnöke Bartus Mihály nyugállományú alezredes, tagjai Ligeti József és Rákossy Pál lettek. A küldöttgyűlés ezt követően meghallgatta az elnökség jövő évi munkatervét, majd tájékoztató következett a szövetség megalakulásának harmincadik évfordulójához kapcsolódó rendezvényekről.

1599202757
Zárásként a BEOSZ elnökének képviseletében megjelenő Vörös Lajos Lászlóné nyugállományú ezredes, alelnök elismerést adott át Dobos Bélának, a miskolci tagszervezet elnökének.

1599202758
Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Címkékévforduló