Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Küldöttgyűlést tartottak

Szöveg: Kiss Dezső |  2017. április 17. 17:50

Nyitott, nagyon jó hangulatú küldöttgyűlést tartott a napokban a Magyar Hadtudományi Társaság (MHTT) a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campus dísztermében, Budapesten. A küldöttek meghallgatták az elnökség és a társaság vezető szerveinek beszámolóját, áttekintették a szakosztályok elmúlt esztendőben végzett munkáját, valamint megtárgyalták a 2017 feladatait.

Beszámolójában az elmúlt esztendőt értékelve az elnökség kiemelte: az MHTT új vezetősége feladatait zökkenőmentesen átvette és a tisztújítás után azonnal, „menetből" megkezdte tevékenységét.

1596030620

A küldöttgyűlésen elhangzott még, hogy díjbizottság előterjesztésében az elnökség titkos szavazással döntött a 2016. évi Tanárky-díj adományozásáról, amelyet Siposné dr. Kecskeméthy Klára kapott meg. Dr. Szabó Gyulának emlékplakettet, dr. Molnár Lászlónak az „Érdemes tag" címet adományozta az elnökség. Életmű díjat és az azzal járó MHTT feliratú aranygyűrűt kapott dr. Héjja István nyugállományú ezredes.

Az elnökség tudomásul vette a szakértői névsor frissítését és beszámolót hallgatott meg az Új Hadtudományi Lexikon szerkesztési munkáinak előkészítéséről. Kiemelték: 2016. december 9-én került sor a HM HVK Tudományos Tanács és a társaság közötti együttműködési megállapodás aláírására.

1596030620

Az elnökség döntött a 2016. évi cikkpályázatról is. A bírálók javaslata alapján I. díjat kapott Czeglédi Zoltán „Bazalt kétszáz"; illetve II. díjat kapott Kiss Dávid „CareXon" jeligéjű pályamunkája. Különdíjat és III. díjat az elnökség nem adott ki, ugyanakkor elfogadta a 2017. évi cikkpályázat témaköreit és feltételeit.

Fotó: Németh András