Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különleges fesztivál Balatonakarattyán

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. szeptember 27. 21:04

Egy nap, ami nem a munkáról szól, hanem a szórakozásról, kötetlen beszélgetésekről, ízletes ételekről és finom italokról. Leginkább így lehetne összefoglalni az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ által első alkalommal szervezett Sör és csülök fesztivált, melyre az alakulattal együttműködésben álló szervezeteket várták.

1596020477

Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka már előző szolgálati helyén is fontosnak tartotta az együttműködést az önkormányzatokkal, társszervekkel, oktatási intézményekkel. Az elmúlt néhány hónap során új szolgálati helyén is felvette a kapcsolatot a szervezetekkel, sorra születtek az együttműködési megállapodások és elindult a közös munka. Nemrég véget ért a főszezon, melyet az alakulat sikerrel zárt, s ezt a partnereinek is köszönheti. Az alakulatok sokat segítettek a háttérmunkákban, a katasztrófavédelem, a vízi mentők, a rendőrök és polgárőrök az üdülők biztonságára ügyeltek a szezon idején, a helyi önkormányzatokkal, sportklubbal pedig közös rendezvények valósultak meg.

Ezeket a szervezeteket, katonai alakulatokat hívták meg a csülökpörköltfőző versenyre, melyen az ízletes ételek mellett különleges kézműves söröket is kóstolhattak a résztvevők. A parancsnok köszöntőbeszédében hangsúlyozta: „fontosnak tartom, hogy az egész éves közös munka mellett egy-egy ilyen kötetlen, jó hangulatú rendezvényen is együtt legyünk a minket segítő, velünk együttműködésben álló szervezetekkel, hiszen így a kapcsolat erősödik, barátságok alakulnak ki, ami segíti és megkönnyíti a közös munkát".

1596020477

Minden csapat más-más praktikához folyamodott, hogy elnyerje az ebből az alkalomból alapított vándorkupát. Volt, aki a malac farkával bolondította meg a pörköltet, volt, aki kakasherével. Az elkészült ételeket szakmai zsűri bírálta: Jónás Ákos mesterszakács, Meszes István éttermi mester a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesülettől, valamint Brassó Sándor mesterszakács, a siófoki SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola szakoktatója.

Az eredményhirdetésen a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szervező MH RKKK csapata állhatott, második helyezett lett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a legjobbnak járó vándordíjat pedig Balatonkenese Város Önkormányzata vehette át az alakulat parancsnokától.

1596020478

Fotó: a szerző felvételei