Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kupakgyűjtő szív Szolnokon

Szöveg: MH Béketámogató Kiképző Központ |  2019. október 13. 15:48

Aki nyitott szemmel és „szívvel” jár a városban, nem kerülheti el azokat a színes kupakokkal teli alkotásokat, amelyek méltán hirdetik, hogy mennyi szeretet, gondoskodás, segíteni akarás van az itt élőkben.

1596070245

A Széchenyi lakótelepen is megjelent egy új gyűjtőpont, ami egy beteg kisfiúnak adhat esélyt egy egészségesebb és teljesebb életre. Fontos cél, hogy minél több, hasonló sorsú család támogatásával felhívják a figyelmet a köztünk élő, beteg vagy fogyatékkal élő családtagot gondozók problémáira.

Az MH Béketámogató Kiképző Központ katonái a bajtársiasságot, az egymásról való gondoskodást hivatásukként élik meg. Éppen ezért első szóra vállalkoztak arra – ha csak egy-egy csomag kupakkal is -, hogy hozzájárulnak a kezdeményezéshez. Soraik közt is vannak olyanok, akik számára ez mindennapos feladat. Nemcsak mások segítése, hanem az az életforma, amit egy beteg családtagról való gondoskodás jelent.

„Fiam, Tamás 23 éves, halmozottan sérült fiatalember" – mondta Gál Zoltán törzszászlós. „Amikor kiderült a betegsége, orvostól orvosig jártunk. Kerestük, vártuk a csodát, hogy egyszer csak megszólal, kinevetjük a világot, hogy ez csak egy rossz álom volt, hisz ez velünk nem történhet meg. Aztán jött a felismerés, hogy a családunk egy értékes, de a környezet számára „csak egy újabb fogyatékos" személlyel gazdagodott. Megértettük, hogy nekünk kell segíteni a körülöttünk élőket, hogy ők is megtapasztalják, mennyi őszinte szeretet, kötődés van egy ilyen kis emberkében. Lassan, lépésről-lépésre haladunk, de nyílnak a szívek és a tekintetek. Ezért örülök személyesen is annak, hogy egy ilyen látványos akcióval kimutatható az a több éves gondoskodás, ami a korábbi években már ugyan zártabb ajtók mögött de folyamatos volt. Ahogy napról napra gyarapodnak a kupakok, a szeretet, a közösséghez tartozás jelképévé is válnak ezek a szívek. Köszönet érte minden támogatónak!"- tette hozzá Gál Zoltán.

1596070245