Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lakástüzet oltottak a honvéd középiskola növendékei

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. április 25. 18:21

Valószínűleg egy könyvespolc tetején égve felejtett mécses okozott tüzet Debrecenben, a Lehel utca 2. számú lakóház egyik földszinti lakásban április 24-én, hétfőn délután. A tűz oltásában a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei is segítséget nyújtottak.

1596030966

Berkecz Gábor, az iskola igazgatója a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a délutáni kimenőn tartózkodó 10.C osztályos növendékek – Garai Tamás, Lakatos Csaba, Virgula Szabolcs, Gutyina Péter, Balogi Gergő és Horváth Ádám – az utcáról észlelték a lakásban terjengő füstöt és a lángokat, s azonnal szóltak az ott lakóknak.
Ekkor ért haza kutyasétáltatásból a lakás tulajdonosa is. Segítségével a lakásba bejutva a növendékek azonnal megkezdték a tűz oltását, illetve a lakás szellőztetését.

A diákok hősies cselekedetükkel és gyors helyzetfelismerésükkel személyi sérülés és további anyagi kár keletkezését akadályozták meg – tudtuk meg az igazgatótól.

A lakók, a lakás tulajdonosa, valamint a helyszínre kiérkező tűzoltók megdicsérték a növendékeket. A lakás tulajdonosa az iskolában másnap személyesen köszönte meg az iskola diákjainak példamutató helytállását.

1596030966

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium

Címlapfotó: illusztráció