Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látogatás a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Horniák Dóra |  2018. április 4. 11:47

Szakmai látogatást tettek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatói a Petőfi Sándor laktanyában.

A tanfolyam útmutatást és segítséget ad a hallgatóknak a katonai felsővezetői szerepkör ellátásához szükséges készségek, képességek elsajátításához. Az alakulatoknál tett látogatások a stratégiai szintű feladatokra készítik fel őket. A látogatócsoport vezetője dr. Tamási Béla ezredes, az NKE HHK Felsőfokú Tanfolyami Központ parancsnoka volt.

1599184519

A látogatókat Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár  parancsnoka és Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnoka és Riczler Tamás ezredes, az MH KRK parancsnokhelyettese fogadta a Petőfi laktanyában. Az alakulat-parancsnokok előadásaiból a képzésben résztvevők tájékoztatást kaptak a katonai szervezetek történetőről, felépítéséről, valamint hazai és missziós feladatairól.

1599184520

Ezt követően a vendégek haditechnikai bemutatón ismerhették meg a laktanyában rendszeresített technikai eszközöket, gépjárműveket – többek között a nemrég átadott Suzuki Vitarákat is.

1599184520

A program zárásaként Baráth Ernő dandártábornok és Mergancz Sándor dandártábornok emléklapot adott át a tanfolyam résztvevőinek. Kolonics Attila ezredes, mint tanfolyamelső emléklapot és a tancsoport pajzsát adományozta a tábornokoknak.

1599184520

Fotó: a szerző felvételei