Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Leendő katonadiplomaták felkészítése

Szöveg: TDA |  2017. május 13. 10:50

Jövőbeli beosztásaikra felkészülő véderő-, katonai- és légügyi attasék, valamint attaséhivatalnoki titkár-gyakornokok csoportja tett látogatást Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon, (MH ÖHP) a napokban.

1596031874

A vendégeket Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnöke fogadta. A látogatás célja az volt, hogy a leendő katonadiplomaták minél több információt szerezzenek be a Magyar Honvédségről, és ezáltal hatékonyabban tudják képviselni a magyar érdekeket feladataik során. A felkészülők hamarosan 13 országban kezdik meg diplomáciai feladataikat, ezért a székesfehérvári látogatás során elsősorban ezen országokról és a térségek sajátosságairól beszéltek nekik az előadók.  Emellett megismerkedtek a parancsnokság és az alárendelt katonai szervezetek működésével, felépítésével valamint az idei feladatokkal.

A program részeként az MH ÖHP Összhaderőnemi Műveletvezető Központban tájékoztatást kaptak arról, hogy a Magyar Honvédség miként vesz részt a tömeges migrációs helyzet kezelésében. 

1596031874

Fotó: Révész Csaba