Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Legendák a levegőben Szolnokon

Szöveg: Árvai Anita hadnagy |  2015. június 11. 19:43

A Legendák a levegőben elnevezésű programsorozat Szolnok városába is ellátogatott június első hétvégéjén. Napnyugtáig lehetett megcsodálni a különböző típusú gépeket.

1595995523

Repülőnap lévén számos légi bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők, így Vári Gyula JAK 52-es műrepülő, Hársfalvi Pál vitorlázó műrepülő és Talabos Gábor Z-50 szabad műrepülő égi káprázatát. A vállalkozó kedvűek beülhettek a pilóták mellé is. A Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis kutató-mentő csoportja sebesültmentést mutatott be. Az ejtőernyősök hihetetlen pontossággal landoltak a földön, de szükség volt helikopteres ereszkedés végrehajtására is, hogy a sérültet biztonságosan el tudják szállítani. A show végén pedig a sokoldalú Mi-8-as forgószárnyas is a közönség rendelkezésére állt.

1595995524

A földön maradt érdeklődők sem unatkoztak, számukra is sok látnivaló akadt: oldtimer autópark, katonai kocsikázás, kirakodóvásár. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ toborzóinál is rengetegen érdeklődtek. Míg a kisebbek a gépkarabély felhúzásával küzdöttek derekasan, addig a honvédelem iránt elkötelezetteket tájékoztatták a katonai szolgálat vállalás előnyeiről.

1595995524

A középiskolások főként a továbbtanulás lehetőségeiről érdeklődtek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és az MH Altiszti Akadémián, de nagy örömmel hallgatták az egyenruhások azokat a szülőket is, akiknek a gyerekei már 12-13 éves korában eldöntötték, hogy ők bizony katonák lesznek.

Minél korábban dönt valaki pályafutásáról, annál tudatosabb lépéseket tehet célja elérése érdekében. Így nem késő a megfelelő középiskolát választani, ahol a KatonaSuli-program keretein belül katonai alapismereteket tanulhatnak, és érettségizhetnek is a tantárgyból.

1595995524

Fotó: a szerző felvételei

Címkékszabadidő