Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légfegyveres lőversenyen a „katonasulis” diákoknak

Szöveg: J. L. |  2016. február 24. 18:03

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (MH HKNYP 2. KIÉI) kihelyezett tájékoztató ponttal vett részt a Gyulai Szakképzési Centrum Orosházi Tisza Kálmán Szakképző Iskola házi légpuska lövész versenyén, február 22-én.

1596009345

A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) légfegyveres lőversenyt hirdetett meg a KatonaSuli-programban résztvevő iskolák tanulói számára. Az orosházi Tisza Kálmán Szakképző Iskola csatlakozott a programhoz. A házi versenyen 17 csapat mérte össze a lőtudását.

A rendezvényen az MH HKNYP 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda részéről Juhász László százados mutatta be a hatástalanított fegyvereket, és tájékoztató anyagokat biztosított a honvédelem iránt érdeklődő diákok számára. A KatonaSuli-programban részt vevő iskolában nagyon népszerű a lövészet a tanulók körében. Ez egy fontos kapcsolódási pont a honvédséghez, és megalapozhatja, illetve kibővítheti a katonai pálya iránt érdeklődők körét.

1596009345

A résztvevő tanulók a saját versenyszereplésük előtt és után is kihasználták a lehetőséget, hogy az iroda által bemutatott, a légpuskánál „komolyabb", hatástalanított fegyverekkel ismerkedjenek. Főleg a PKMSZ géppuska, a KGP géppisztoly és az AK-63 gépkarabély vonzotta a fiatalokat. A lőelméletet bemutató tablókon a fiatalok megfigyelhették a fegyver működési elvét, szét- és összeszerelési fázisait.

A „katonasulis" diákok részére évente megrendezik az Országos Haditorna Versenyt, melynek egy állomása a gépkarabély szét- és összeszerelése. Így a mostani jó alkalom volt számukra, hogy gyakoroljanak a megmérettetésre. A rutinosak mellett sok kezdő is megpróbálkozott a művelettel, számukra az iroda képviselői nyújtottak azonnali segítséget.

1596009345

Fotó: a szerző felvételei

CímkékKatonaSuli