Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Legyen a biztonság az első!”

Szöveg: honvedelem.hu |  2020. augusztus 1. 18:00

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Széchényi 2020 program kertében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül közzétette „Munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek” című pályázati felhívást, melyre konzorciumi partnerség keretében sikeres pályázatot nyújtott be a Honvédszakszervezet (Hosz) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz).

A GINOP-5.3.5-18-2019-00101 azonosító számú, „Legyen a biztonság az első!" című nyertes projektünk közel 49,93 millió Ft vissza nem terítendő európai uniós támogatás segítségévél valósul meg.

A projekt megvalósulásának időszaka: 2020.03.01. – 2022.02.28.

A projekt célja a „közigazgatás, védelem; kötelező társadalombiztosítás" ágazatra szóló, komplex munkabiztonsági és munkaegészségügyi témájú tevékenységek megvalósítása országos szinten; tájékoztató anyagok készítése és terjesztése, tájékoztatórendezvények, a munkavédelemi tudatosság fejlesztése érdekében, valamint egy az ágazatot érintő kutatás elvégzése.

A Konzorcium a projekt megvalósításával – az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés terén – a honvédelmi ágazat munkavédelmi, munkahelyi egészséggel összefüggő aktuális és speciális kihívásai kezeléséhez, valamint a munkavédelmi tudatosság fejlesztéséhez kíván hozzájárulni. Valamint elősegíti a Magyar Honvédség alaprendeltetéséből eredő feladatai végrehajtásának biztonságosabbá tételét.

Ez év márciusától elindítottuk a projektet, melynek keretében szociológiai kutatásra, fejlesztő programokra és további szakmai anyagok készítésére kerül sor.  Jelenlegi kutatásunk célja, hogy feltárjuk a Magyar Honvédségben – a munkáltatói és munkavállalói felelősségekre és az érdeképviseletek kapcsolódó feladataira figyelemmel – a tágabb értelemben vett munkavédelmi tudatosság helyzetét.

Legyen a biztonság az első! Tisztelettel kérjük, hogy ossza meg tapasztalatait, töltse ki kérdőívünket!

A kérdőív online kitöltése néhány percet vesz igénybe a:  www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1084592707/  linkkel érhető el és a „munkavédelem" kód beírásával kezdhető meg a kitöltés.

Tájékoztatjuk, hogy az egyéni válaszokhoz csak a feldolgozást végző kutatók férhetnek hozzá és a projekt lezárásával a felület is megszüntetésre kerül.

Köszönjük, hogy kitöltötte kérdőívünket, a projekt lezárása után az eredményeket, illetve a kutatási tapasztalatokat honlapunkon elérhetővé tesszük.

A projektről bővebben a Honvédszakszervezet oldalán olvashatnak.

1596297904