Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelkes látogatók

Szöveg: Budai Anna |  2013. szeptember 14. 14:06

Rendhagyó programnak adott otthon a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége: néhány órára közel kétszáz fővel emelkedett a Zrínyi Miklós laktanya létszáma. A rendezvény különlegessége, hogy 165 sajátos nevelési igényű gyermek nyerhetett bepillantást a honvédek életébe és munkájába.

1595959871

Egy integrációs pályázatnak köszönhetően további három intézményből érkeztek óvodások és iskolások a hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola növendékeivel együtt.

Az alakulat katonái színes programmal várták a gyerekeket. Mivel az óvodáskorúaktól egészen a szakiskolásokig minden korosztályból érkeztek látogatók, a rendezvény szervezői az iskola tanáraival együttműködve alakították ki a helyszíneket. Talmácsi György, az intézmény egyik pedagógusa elmondta: már hagyománnyá vált, hogy kora ősszel egy sportnapot szerveznek a gyerekeknek. Idén nagyon örültek, hogy ezt egy laktanya-látogatással egybekötve tehették meg.

1595959871

A lelkes csapatnak lehetősége nyílt megtekinteni az alakulat egyik lövészszázadánál használatos technikai eszközöket, gépjárműveket és fegyvereket. Ezzel párhuzamosan egy játékos-katonás vetélkedőn mérhették össze ügyességüket, erejüket kicsik és nagyok egyaránt. A legnagyobb sikert a 62. lövészzászlóalj harcászati bemutatója és a komendánsok fegyveres alaki gyakorlata aratta.

1595959871

Fotó: a szerző felvételei

Címkékpályázat