Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lelki táplálék a határon szolgálóknak

Szöveg: Dr. Kulpinszky Eleonóra |  2017. február 28. 18:00

A „Reformáció 500” emlékév alkalmából a Gedeon Társaság – amelynek szívügye a Szentírás terjesztése – 25 ezer darab, kifejezetten a katonák számára készített, tereptarka kötéssel nyomott Újszövetséggel ajándékozta meg a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns Tábori Püspökségét.

Jákob János dandártábornok, tábori püspök elmondta: a tábori lelkészek az év folyamán minden katonához eljuttatják a zsebben is könnyen elférő Szentírásokat, akik így mindenkor maguknál hordhatják az Újszövetséget.

1596028261

Szabó György alezredes, tábori lelkész a napokban száz darab Újszövetséget adott át a határon szolgálatot teljesítő katonáknak a hódmezővásárhelyi törzsben, a kelebiai határvédelmi bázison, valamint az ideiglenes biztonsági határzár menti szektorokban. A tábori lelkész elmondta: a katonák nagyon örültek az Újszövetségnek, melynek sajátossága az első oldalakon található: az élet problémáinak megoldására összpontosító címszavak felsorolása, így téve lehetővé az igehelyek gyors keresését. Az újszövetségi könyvek mellé bekerült a Zsoltárok és a Példabeszédek Könyve is, míg az egyik dicsőítés és imádságok füzére, addig a másik útmutatás a mindennapokhoz.

1596028261


„Egymás terhét hordozzátok, így töltitek be a Krisztus törvényét"
– ez, a Pál apostol Galatákhoz írt leveléből származó igerészlet vezérli nap mint nap az ötödik külföldi missziójára készülő Szabó György alezredest, aki a kezdetek óta részt vesz az ideiglenes biztonsági határzár mentén szolgálatot teljesítő katonák életében, támogatva őket lelki igényeikben.

A Reformáció 500 emlékév során 1517. október 31-ére emlékezünk, amikor is Wittenberg híres lelkésze, Luther Márton kitűzte 95 pontból álló téziseit a helyi vártemplom kapujára, útjára indítva ezzel a reformációt.

1596028262