Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

LIA-tanévzárás Debrecenben

Szöveg: Smidróczki Róbert főhadnagy |  2015. június 16. 17:30

Befejeződött a LIA Alapítványi Óvoda és Szakképző Iskola debreceni tagintézményének első évfolyamos hallgatói részére megtartott Honvédelmi ismeretek kurzus.

A záróünnepséget a napokban tartották az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központ (2. KIK) toborzó tantermében.

Immár második éve, hogy az MH HKNYP állománya Honvédelmi ismeretek elnevezésű kurzust tart a LIA iskola tagintézményeiben tanuló első évfolyamos diákok részére. A fiatalok a foglalkozások alkalmával betekintést nyerhetnek a Magyar Honvédség felépítésébe, feladatrendszerébe, nemzetközi kötelezettségeibe és a katonák mindennapjaiba.

1595995820

A debreceni tagintézmény tanulóit Farkas Gábor százados, az MH HKNYP 2. KIK honvédelmi nevelésért felelős beosztott tisztje oktatta. „A tavalyi év tapasztalataiból kiindulva az elméleti órák mellett igyekeztünk minél több gyakorlati, terepen végrehajtott foglalkozást megszervezni. Ennek keretében jutottunk el például a MH 5. Bocskai István Lövészdandár csapatmúzeumába, illetve a debreceni Honvédtemető és Hősök Temetőjébe. Mindkét helyszínen rengeteg város- és katonatörténeti ismeretet tudtunk átadni a fiataloknak. A visszajelzések alapján ezek a foglalkozások voltak a legkedveltebbek, így a következő tanévben is igyekszünk több ilyen jellegű tanórát leszervezni" – fogalmazott Farkas százados.

A tanévzárón a diákok emléklapot vettek át Rácz Károly őrnagytól az MH HKNYP 2. KIK parancsnokhelyettesétől, illetve Juhász-Héra Andreától a LIA debreceni tagintézményének igazgatójától.
„Köszönöm a Magyar Honvédségnek, hogy lehetőség volt erre a kurzusra, jól sikerült ez a tanév, gördülékeny volt az együttműködés. A Honvédelmi ismeretek átadása a fiataloknak fontos dolog, örülök, hogy a mi intézményünkben lehetőség van ennek az oktatására" – mondta az igazgató asszony.

1595995821

Az emléklapok átadását követően Rácz Károly őrnagy köszönte meg a diákoknak az aktív részvételt.
„Remélem, hogy az elmúlt hónapokban megszerzett ismereteket tudják majd hasznosítani a jövőben. Kérem önöket, hogy a későbbiek folyamán is tegyenek meg mindent a honvédelem ügyéért, akár civil életükben, akár – amennyiben kedvet éreznek hozzá – önkéntes műveleti tartalékos katonaként" – mondta az őrnagy.

Fotó: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester

CímkékKatonaSuli