Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Load Diffuser 2017: nagyköveti köszönet

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. június 9. 6:56

Szeretném megköszönni Magyarországnak, amiért befogadta a számunkra is nagy jelentőséggel bíró Load Diffuser 2017 gyakorlatot – nyilatkozta Iain Lindsay, az Egyesült Királyság nagykövete az MH Pápa Bázisrepülőtéren június 8-án, csütörtökön.

A Brit Királyi Légierő bázisrepülőtéren állomásozó egységénél tett rövid látogatása során Iain Lindsay elmondta: az Egyesült Királyság a NATO részeként mindent megtesz a régió biztonságáért – ezért is fontos többek között számukra is ez a hadgyakorlat.

1596033931

„A magyar légierő Baltikumban teljesített szolgálatához tudnám hasonlítani ezt a tevékenységet. A szövetséges tagországok és a régió biztonsága a legfontosabb számunkra, éppen ezért katonáinknak a lehető legmagasabb szintre kell emelniük képességeiket. Ehhez pedig sokat kell gyakorolni, mégpedig közösen" – húzta alá a nagykövet, aki szerint kisebb léptékben ugyan, de az országaink közötti együttműködésben is jelentős mérföldkő a Load Diffuser 2017 gyakorlat.

1596033931

Iain Lindsay közölte: az Egyesült Királyság nagyra értékeli Magyarország kormányának azt a döntését, miszerint az elkövetkezendő években folyamatosan növelni fogja a honvédelmi szakterület költségvetését. Mint mondta, ez a döntés is jól mutatja hazánk szövetség iránti elkötelezettségét.

1596033932

A Brit Királyi Légierő egységei a tervek szerint augusztusban ismét hazánkba látogatnak majd, közös kiképzésre.

Fotó: a szerző felvételei