Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lőbajnokságon vettek részt

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2016. december 9. 21:42

Az év vége közeledtével néhány budapesti iskolában, a Magyar Sportlövők Szövetségének támogatásával, Mikulás-kupa légpuska lőbajnokságot rendeztek a napokban.

1596024368

A megmérettetéseket az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kiképzési Főnökségének kiképző altisztjei vezették, általában tanteremben, tornateremben, illetve az Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziumban a kialakítás alatt álló, de korszerűen felszerelt lőtéren.

A diákok számára igazi kihívást jelentett a verseny, hiszen néhány kivétellel nem gyakorolják a légpuska lövészetet heti rendszerességgel.

1596024368

Aki komolyabban szeretne megismerkedni a sportággal, esetleg versenyzői ambíciói vannak, a Központi Sport- és Ifjúsági Sportegyesület Sportlövő szakosztály lőterén akár Európa-bajnok edzőtől is tanulhat.

A honvédelmi alapismeretek oktatásának egyik célja, hogy az elméleti tudáson felül gyakorlati tapasztalatokkal ruházza fel a fiatalokat. A lövészklubokban, és a lőversenyeken is megismerik, megszokják a sportfegyelmet, a figyelem összpontosítását, a cél pontos meghatározását és a cél eléréséhez vezető út leküzdését. Mindezek kiemelten fontosak a felnőtté váláshoz. Kiváltképpen, ha az a felnőtt történetesen a katonai hivatást választja.

1596024369


Fotó: a szerző felvételei
CímkékKatonaSuli