Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Logisztikusokat köszöntöttek

Szöveg: Gémes Ildikó százados |  2012. december 1. 17:57

A civil logisztikusok mindig is tisztelettel tekintenek a katonák, így a katonai logisztikusok felé – mondta dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke a logisztikuson napja alkalmából a Petőfi Sándor Laktanyában megrendezett ünnepségen november 30-án. 

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál (MH BHD) megrendezett ünnepi állománygyűlésen a figyelem középpontjába azok a katonák és közalkalmazottak álltak, akik a logisztikai szakterületen tevékenykednek.

1595945718

Dr. Doór Zoltán beszédében kiemelte: a 2008 őszén kezdődő gazdasági válság az élet minden területére kihatott, így a logisztikusok számára is hozott új feladatokat.

A honvédelmi miniszter és a vezérkar főnök köszöntőlevelének felolvasása után Kun Szabó István dandártábornok, az MH BHD parancsnoka tárgyjutalmakat adott át, majd ünnepi műsorral folytatódott a program.

1595945718

A Magyar Ellátó Katonák emlékére állított kopjafánál a jogelőd szervezetek minden évben koszorúzási ünnepséget tartottak, hogy leróják tiszteletüket azok előtt, akik a háborúkban, illetve egyéb konfliktusokban katonai ellátási, biztosítási feladatai során hősi halált haltak. A 2010 december 1-je óta a Petőfi laktanyába áthelyezett és újraszentelt kopjafánál ez a hagyomány tovább folytatódott, így az MH BHD parancsnoka és parancsnokhelyettese, majd a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke, illetve Kádár Róbert, a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal főigazgató helyettese egy-egy koszorú elhelyezésével rótták le kegyeletüket.

1595945718

Fotó: Szabó Lajos zászlós