Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

M(H)ovember

Szöveg: Szabóné Varga Erika főhadnagy | Fotó: a szerző |  2019. december 2. 18:06

Az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ novemberben csatlakozott a világszerte elhíresült Movember kampányhoz. A résztvevők vállalták, hogy egy hónapon keresztül nem vágják le a bajuszukat, szakállukat, ezzel hívva fel a figyelmet az egészségmegőrzésre, a szűrővizsgálatok és kivizsgálások jelentőségére a férfiak körében.

1596072802

A kampányban résztvevő hivatásos, önkéntes műveleti tartalékos katonák és honvédelmi alkalmazottak, november 28-án egy bajusz- és szakáll szépségverseny keretében megmérettetésre kerültek. Volt, aki nem tudott személyesen megjelenni – külszolgálat miatt -, de üzenetben elküldött fényképpel nevezhetett. Az alakulat, női szakmai zsűri tagjai az alábbi kategóriák szerint szavazhattak a jótékony-célú szőrzetnövesztőkre: legjobban fésült, nyírt és ápolt szakáll vagy a legstílusosabb arcszőrzet. A fődíj és ezzel 2019. év „Mister Movember" cím tulajdonosa Molnár Péter hadnagy lett.

A Movember mozgalom 1999-ben Ausztráliából indult el és néhány év alatt világszintű kampánnyá nőtte ki magát. A mozgalomban résztvevők megfogadják, hogy november folyamán nem borotválkoznak és bajuszt, valamint szakállat növesztenek, amivel „kitűzőként" hordva hívják fel a figyelmet a férfi egészségre. Magyarország 2009-ben csatlakozott a kampányhoz.

1596072801