Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas rangú dél-koreai delegáció látogatott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2018. november 21. 10:44

Magas rangú dél-koreai delegáció látogatott a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra. A delegáció vezetője, Sin Ilhyeon, a Dél-koreai Nemzetvédelmi Minisztérium Humánerőforrás Főosztály, Oktatási Osztály, osztályvezetője tájékoztatást kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem létrejöttéről, vezetéséről, szervezeti felépítéséről, valamint működési sajátosságairól.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/11/12/magasrangu-del-koreai-delegacio-latogatott-a-hadtudomanyi-es-honvedtisztkepzo-karra
1599196278
Ezt követően Sin Ilhyeon megismerkedett a magyarországi tisztképzés több évszázadon átívelő sajátos hagyományaival. Bemutatkoztak az akkreditált képzési szakok és a különböző szakirányok. Megismerkedett a HHK és az MH Ludovika Zászlóalj kapcsolatrendszerével, valamint tájékozódott az alapképzésben részt vevő honvéd tisztjelöltek kettős státusáról. Részletes betekintést kapott a tisztképzés bolognai folyamatba történt integrálásából fakadó sajátosságokról, valamint az alap-, a mester- és szakirányú továbbképzés jellegzetességeiről. Ezt követően lehetősége volt megismerkedni a Hadtudományi Doktori Iskola, valamint a Katonai Műszaki Doktori Iskola kutatási területeivel, valamint kutatási témáival.

1599196278
A delegáció tagja volt még Song Shunkeun ezredes, véderőattasé, aki korábban a Ludovika Katonai Attasé Fórum keretén belül nagy sikerű előadást tartott „Republic of Korea Armed Forces after the Turn of the Millenium" címmel a Ludovika Kávézóban.
1599196278