Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas rangú szlovák vendég az NKE-n

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu |  2019. december 18. 20:09

Boris Ďurkech mk. dandártábornok, a szlovák Védelmi Minisztérium Személyügyi Szekció főigazgatója volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vendége.

1596073914

A december 5-i találkozón a dandártábornok által vezetett delegáció megismerkedett az NKE létrehozásának körülményeivel, működési sajátosságaival, valamint részletes betekintést nyerhetett a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó tisztképzésbe.

A szlovák vendégek általános tájékoztatást kaptak a tisztképzés szintjeiről, a katonai alap- és mesterképzés, a szakirányú továbbképzés, valamint a doktori képzés főbb tartalmi elemeiről. A delegáció tagjai megismerkedhettek a katonai vezetői, a katonai logisztikai, valamint a katonai üzemeltetői szakok, azon belül a különböző specializációk egyes képzési és kimeneti követelményeivel. A magyar és a szlovák tárgyalópartnerek megbeszélést folytattak a közszolgálati hivatásrendek tevékenységét szervesen összekötő átfogó megközelítésről és az ebből fakadó hosszú távú szakmai előnyökről. A delegáció a látogatás végén tárlatvezetés keretében megismerkedett a Ludovika Főépület gazdag történelmi múltjával.

1596073914