Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar egyetemi országos bajnok lett az NKE evezőscsapata

Szöveg: honvedelem.hu/uni-nke.hu |  2017. március 5. 17:03

A napokban rendezték meg a 27. Nyílt Ergométeres Országos Bajnokságot, Egyetemi Ergométeres Országos Bajnokságot Győrött. A versenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói – Percze Ágnes; Mészáros Bence; Lőrinczi Ede; Mészáros Csongor; edző: Detre Zoltán alezredes – nyerték.

http://hhk.uni-nke.hu/hirek/2017/03/02/magyar-egyetemi-orszagos-bajnok-az-nke-evezos-csapata
1596028531

A csapattagoknak fejenként 500 méteres sprinttávot kellett teljesíteni úgy, hogy a négy fő által produkált teljesítmény átlagát vették figyelembe és hasonlították össze a többi egyetemi csapat idejével, azaz amelyik csapat a leggyorsabban húzta le az 500 métert, az nyert.

Idén a legjobb időeredményt az NKE csapata produkálta: 1 perc 29,5 másodperc, míg a második helyen a veszprémi Pannon Egyetem csapata ért célba 1 perc 30,5 másodperces idővel, harmadikként pedig a győri Széchenyi István Egyetem zárt 1 perc 32,6 másodperccel. Kritérium volt még, hogy a négyfős csapatok három férfi tagja mellett egy nő is evezzen.

Az NKE csapata magabiztos versenyzéssel, rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a bajnokságot, és a korábbi évek előkelő helyezéseivel szemben végül megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.