Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-szlovák búvár-együttműködés

Szöveg: Várkonyi Melinda főhadnagy |  2014. június 21. 16:04

Első alkalommal, 2014. június 16. és 20. között a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1.HTHE), Szlovákiából érkezett búvárokat látott vendégül az MH hadikikötőjében.

A Honvédelmi Minisztérium és a szlovák védelmi minisztérium együttműködési megállapodása alapján a seredi és zvoleni műszaki zászlóaljtól érkezett kilenc felderítő és multifunkcionális búvár, valamint az MH 1. HTHE állományából nyolc speciális tűzszerészbúvár közös kiképzési feladatokat hajtott végre az elmúlt napokban.

1595974243

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a nemzetközi feladatokba felajánlott katonai búvárállomány ismerje meg a partnerországok felszereléseinek működését, eljárásmódjait és kiképzési rendszerét. Az idén februárban végrehajtott elméleti felkészítést ötnapos gyakorlat követte, mely több elemből, például medencés feladatok végrehajtásából, állóvízi és folyóvízi merülésből állt.

A közös munka folytatásaként 2015-ben a seredi műszaki zászlóalj fogadja a magyar búvárokat, akik megismerhetik az úszóeszközök műszaki és tűzszerész-átvizsgálását, továbbá a mélyvízi műszaki és utászfelderítés fortélyait.

1595974244