Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már csak négy napig lehet jelentkezni…

Szöveg: Takács Vivien |  2015. április 7. 15:48

Már csak négy napig lehet jelentkezni az idei, „Lehet egy csillaggal több?!” elnevezésű honvédségi tehetségkutató versenyre. Kedvcsinálóként a 2012-ben induló Kanálgép zenekar ritmusgitárosával beszélgettünk.

1595990779

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, idén ismét több kategóriában mutathatják be tudásukat a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos és szerződéses katonák, katonai tanintézeti hallgatók, köztisztviselők, kormánytisztviselők és közalkalmazottak.

Polónyi Tibor százados, együttesével a 2012-es versenyen hangszeres zene kategóriában indult. A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonája Kanálgép nevű zenekarával közönségdíjazott lett. „Annak idején az utolsó pillanatban neveztünk. A selejtező napján végül egy másik számot választottunk, de ahogy szokták mondani, minden jó, ha a vége jó: közönségdíjat nyertünk"- mondta a százados, hozzátéve, hogy rengeteg pozitív tapasztalatot szereztek a verseny során. Például megismertek más zenekarokat, akikkel rendszeresen fellépnek a Helyőrségi Tavaszi Szemléken. „Kapcsolatépítés szempontjából rendkívül hasznos ez a vetélkedő. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy bárki megmutathatja a tehetségét civilként vagy katonaként, amellett, hogy dolgozik" – mondta a százados.

1595990779

És, hogy mit üzen azoknak, akik idén indulnak a hangszeres zene kategóriában? A zenekar tagjai legyenek összhangban egymással, és a szervezőkkel – már csak a hangosítás miatt is. Emellett pedig próbáljanak minél többet.

A tehetségkutató szervezői szerint nem titok, hogy bakabanda idén is jelentkezett a versenyre és azt is tudni lehet már, hogy saját számukkal fognak szerencsét próbálni.

1595990779

A „Lehet egy csillaggal több?!" tehetségkutató verseny célja a szervezők szerint az, hogy újra felfedezzék a Magyar Honvédség kulturális értékeit, megmutassák és bemutassák a tehetséges fiatalokat, akik közöttünk élnek, akikre büszkék lehetünk, akik példát mutathatnak társaiknak és kollégáiknak.

A versenyre, kitöltött nevezési lappal – ami cikkünk alatt letölthető formátumban megtalálható – április 10-ig lehet jelentkezni. Az elődöntők időpontja: 2015. május 7−8−9., a döntő időpontja pedig június 6.

1595990780


Fotó: MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár

Címkékkultúra