Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már lehet jelentkezni pótfelvételire!

Szöveg: honvedelem.hu /uni-nke.hu |  2016. augusztus 3. 16:40

Még reménykedhetnek azok a felvételizők, akik az általános felvételi eljárásban nem jutottak be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre (NKE). Elindult ugyanis a pótfelvételi jelentkezés időszaka, amelynek során az intézmény mind a négy kara lehetőséget kínál az újabb próbálkozásra.

http://uni-nke.hu/hirek/2016/08/01/mar-lehet-jelentkezni-potfelvetelire
Az NKE képzései közül idén a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) két támogatott (közszolgálati ösztöndíjas), nappali munkarendű alapképzési szakjára volt a legnehezebb bejutni. Legalább 446 pontra volt szükség a nemzetközi igazgatási, és 444 pontra a nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakon a tanulmányok megkezdéséhez. A kar a pótfelvételi keretében kizárólag mesterképzéseket hirdetett meg, amelyekre önköltséges formában lehet jelentkezni. A NETK a pótfelvételi eljárásban új képzésként kínálja a nemzetközi tanulmányok mesterképzési szakot, nappali, önköltséges formában. A szak önköltséges, de az NKE egyedülálló önköltség-támogatási pályázati lehetőséget kínál a hallgatói számára. A feltételek teljesítése esetén, a képzésben részt vevők ösztöndíjra pályázhatnak.

A Rendészettudományi Kar (RTK) képzései közül idén is népszerűek voltak a katasztrófavédelem alapképzési szak szakirányai, amelyeken 360 pont feletti teljesítményt kellett elérni a felvételizőknek. Akik ide nem jutottak be, még próbálkozhatnak, igaz, önköltséges helyekre.

A korábbi évekhez hasonlóan magas pontszámra volt szükség egyes katonai alapképzési szakokra való bekerüléshez is.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) képzései közül a katonai vezetői alapképzési szakon legalább 359 pontot kellett elérni a felvételizőknek, de 317 pontra volt szüksége azoknak is, akik a katonai üzemeltetés alapképzési szakra szerettek volna bejutni. A pótfelvételi eljárás keretében a kar a katonai vezetői, katonai műveleti logisztika és katonai üzemeltetés mesterképzési szakokat, illetve a védelmi vezetéstechnikai rendszertervező mesterképzést hirdette meg, igaz utóbbit önköltséges formában.

1596017480

532 felvételiző jutott be az általános felvételi eljárásban az Államtudományi és Közigazgatási Kar képzéseire. A nemrégiben a képzési szerkezetében is jelentősebb változáson átmenő kar esetében a nappali munkarendű, támogatott (közszolgálati ösztöndíjas) közigazgatás-szervező alapképzés esetében 377 pontnál húzták meg a felvételi határt. Erre a hat féléves képzésre a pótfelvételi keretében újra lehet majd jelentkezni, igaz, már csak levelező munkarendre és önköltséges finanszírozási formára. A kar a közigazgatási mesterképzést nappali és levelező munkarendben is meghirdeti, viszont mindkettőt szintén csak önköltséges formában.

A pótfelvételire augusztus 7-ig lehet jelentkezni, kizárólag az E-felvételi rendszerében, amelyben egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzését lehet megjelölni. Pótfelvételire azoknak van lehetőségük, akik az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy akik egyáltalán nem nyújtottak be jelentkezést.

A ponthatárokat előreláthatólag augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg, szeptember első napjaiban.

Az NKE által meghirdetett képzésekről itt találhat részletesebb információkat.