Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mára a mindennapok része lett az adatvédelem

Szöveg: Antal Ferenc |  2016. november 3. 16:50

Negyedik alkalommal gyűltek össze továbbképzésre a Magyar Honvédség adatvédelemmel foglalkozó beosztottjai a napokban. Az előadások főleg az adatvédelem, az adatbiztonság valamint az információszabadság aktuális kérdéseit érintették.

1596022540

A rendezvényt dr. Gulyás András ezredes, a HM Hatósági Főosztály vezetője nyitotta meg, aki kiemelte: a folyamatos fejlődés rendkívül fontos ezen a jogterületen, hiszen egy állandóan változó jogszabályi környezetben kell helytállniuk a konferencián résztvevő adatvédelmi felelősöknek, kapcsolattartóknak, akiknek fő feladata, hogy a honvédségi szervezeteknél az információs jogok betartása fölött őrködjenek.

1596022541

Dr. Ujfaludi Zoltán ezredes, a HM Adatvédelmi és Információszabadság Osztály vezetője a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan, az egynapos továbbképzésen előadást tartott dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, aki beszélt a szervezet éves tevékenységéről, majd az aktualitások között kiemelte azt is, hogy 2018. május 25-től olyan Európai Uniós rendelet fog életbe lépni, amely Magyarországra közvetlenül hatályos lesz.

1596022541

A továbbképzésen előadást tartott dr. Majsa Dóra, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szakértője, dr. Farkas Tamás, a Magyar Adatvédelmi Tudatosságért Társaság Egyesület elnöke, valamint az MH Közigazgatási Államtitkári Titkárság, Adatvédelmi és Információszabadság Osztály több munkatársa is.

1596022541

Az elméleti képzés a rendezvény végén gyakorlati foglalkozással folytatódott, ahol résztvevők csoportokra osztva jogeseteket oldottak meg, majd ezeket kiértékelték.

1596022542

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária