Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még lehet jelentkezni a lourdes-i katonai zarándoklatra

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. december 21. 14:25

2016-ban immár 58. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katonai Zarándoklatot a franciaországi Lourdes-ben. A zarándoklatra a Magyar Honvédség katonái is jelentkezhetnek.

A Katolikus Tábori Püspökség 2016-ban is zarándokutat tervez a franciaországi Lourdes-ba, az 58. Nemzetközi Katonai Zarándoklatra. A május 18-24. közötti programra január 15-ig még jelentkezhetnek az aktív katonák, a hivatásos tiszt- és altisztjelöltek, valamint a katonai középiskolás fiúk.

A franciaországi zarándoklat megszokott állomásai között ott vannak azok a nemzeti programok is, amelyeken az adott országok katonái külön-külön vesznek részt – például a gyertyagyújtás és magyar nyelvű megemlékezés a Jelenések Barlangjánál. Természetesen idén is lesznek nemzetközi programok: a hivatalos megnyitó, a nemzetközi mise, valamint a közös búcsúünnepség.

A magyar katonazarándokok első alkalommal 1991-ben, hivatalos keretek közt pedig 1994-ben látogattak Lourdes-ba, innentől kezdve azonban folyamatos a részvételük. Az azóta eltelt évek alatt mintegy ezer magyar katona kereste fel a franciaországi kegyhelyet.

A Nemzetközi Katonai Zarándoklatra a Katolikus Tábori Püspökség honlapján lehet jelentkezni.A részletes program ugyancsak itt olvasható.

Címkékzarándoklat