Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Még sohasem láttam órán ennyire odafigyelni a gyerekeket”

Szöveg: Faludi Miklós főtörzsőrmester |  2013. december 9. 16:47

A budapesti II. Rákóczi Ferenc Közgazdasági Szakközépiskola hagyományaihoz híven az új tanévben is négy nyílt napon fogadta az általános iskolákból érkező végzős diákokat. A nyelvi és informatikai osztályok mellett természetesen KatonaSuli osztály is indul most már minden évben.

1595964058

Fegyvereket és katonai felszereléseket is bemutattak a diákoknak

Az iskola bejárása után a katonai alapismeretek iránt érdeklődő diákok (és azok is akik csak a látnivaló kedvéért jöttek) a 9/b osztály alaki bemutatóját tekinthették meg, majd fegyvereket és katonai felszereléseket vehettek a kezükbe. A bemutatókat Volent Csaba főtörzsőrmester és Pócza Gergely őrmester az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Díszzászlóalj kiképzői vezényelték.

A nyílt nappal egyidőben zajlott a Than Károly Ökoiskola, Gimnázium és Szakközépiskola „Nyitott kapuk" rendezvénysorozata, ahol szintén szerepet kapott a dandár. Pócza őrmester tájékoztatót tartott az alakulat felépítéséről és munkájáról. Szilágyi Tamás törzsőrmester a harctéri sebesült ellátásról szóló előadása után a jelenlévő pedagógus csak ennyit mondott: „Még sohasem láttam órán ennyire odafigyelni a gyerekeket". A délelőtti előadásokat, az iskola udvarán megtartott air-soft lövészet követte, melyhez számos diák mellett pedagógusok is csatlakoztak.

1595964058

Nagy volt az érdeklődés a fegyverek iránt