Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megalakult a Honvédelmi Sportszövetség

Szöveg: Csorba Katalin százados |  2017. január 13. 11:59

Hét civil szervezet összefogásával január 11-én megalakult a Honvédelmi Sportszövetség.

A köztestület alakuló közgyűlésén alapító tagként a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége, a Budapesti Honvéd Sportegyesület, a Magyar Sportlövők Szövetsége, a Magyar Tartalékosok Szövetsége, a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Judo Szövetség, valamint a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége vett részt.

1596026122

A Honvédelmi Sportszövetséget az Országgyűlés által 2016. november 22-én több mint 80 százalékos támogatottsággal megalkotott 2016. évi CXXXII. törvény hívta életre. Honvédelmi rendszerünk hatékonyságára ugyanis a Magyar Honvédség teljesítménye mellett az állampolgárok honvédelem ügyéhez történő hozzáállása és az abban való részvétele is meghatározó befolyással bír. Kiemelten fontos az állampolgárok honvédelmi szempontú aktivitása, képességeik becsatornázása, az egyének egészséges hazafias érzületének és honvédelmi felkészültségének erősítése.

A Honvédelmi Sportszövetség közfeladata az állampolgárok önkéntes vállaláson alapuló honvédelmi felkészülésének biztosítása. Ennek megfelelően, az általános fizikai felkészültségen túlmenően támogatja a honvédelmi ismereteket, különösen a lőkészséget, a tájékozódási képességet, a fegyveres és fegyvertelen önvédelmet, valamint a honvédelmi szempontból hasznosítható, speciális technikai tudást fejlesztő sportokat és tevékenységeket, valamint biztosítja az ezekhez szükséges biztonságos körülményeket és infrastrukturális hátteret.

A szervezet a tényleges működést a bírósági bejegyzést követően kezdi meg.

Fotó: Szabó Lajos zászlós