Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés a balatoni viharjelzés atyjáról

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. október 1. 19:19

Az MH Geoinformációs Szolgálat munkatársai a napokban koszorúzással egybekötött megemlékezésen rótták le kegyeletüket a balatoni viharjelzés elindítója, dr. Hille Alfréd meteorológus ezredes emléke előtt.

1596039381

A híres katonameteorológusra emlékező ünnepséget – mint minden évben, idén is – a Siófoki Obszervatóriumban tartotta az MH Geoinformációs Szolgálat (MH GEOSZ), az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint a Magyar Meteorológiai Társaság. 

A megemlékezésen Hernádi Balázs alezredes, a MH GEOSZ Időjárás előrejelző és szakkiképzési osztály vezetője hangsúlyozta: dr. Hille Alfréd katonameteorológus ezredes szakmai tudással felvértezve európai színvonalra emelte a meteorológiát, és megindította a korszerű magyar repülésmeteorológiai kutatást és szolgálatot. Nevéhez kapcsolódik a Magyar Meteorológiai Társaság megalapítása, továbbá az első veszélyjelző szolgálat megszervezése, a balatoni, később a dunai viharjelzés bevezetése is.

Az ünnepségen előadást tartott dr. Horváth Ákos, a Siófoki Viharjelző Obszervatórium vezetője is, aki az idei hazai kiemelt időjárási eseményekről beszélt.

1596039381

Fotó: MH GEOSZ