Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek a használt Mi-8-asok Kecskemétre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. április 4. 7:43

Megérkeztek a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra azok a használt orosz Mi−8-as helikopterek, amelyeket az új gépek beszerzéséig használ a Magyar Honvédség.

A Honvédelmi Minisztérium április 3-án, csütörtökön délután az MTI megkeresésére azt írta: az előzetes terveknek megfelelően megérkeztek a gépek a kecskeméti repülőtérre. A döntésről a tárca vezetője korábban tájékoztatta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy az új helikopterflotta szolgálatba állásáig a közelmúltban Oroszországban nagyjavításon átesett három Mi−8-as helikoptert szerez be a Honvédelmi Minisztérium, hogy biztosítsa a nélkülözhetetlen katasztrófavédelmi feladatok és a kutató-mentő szolgálat ellátását.

A lap szerint a lépés hátterében az áll, hogy bár az új gépek beszerzését célzó, 100 milliárd forintra becsült értékű európai uniós közbeszerzési eljárást előkészítették, végül mégsem írták ki a választások előtt, ezért a tárcának áthidaló megoldás után kellett néznie.