Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meghalt az egyik veronai sérült

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. március 22. 18:07

Szerda délben meghalt a veronai buszbaleset legsúlyosabb égési sérültje – mondta dr. Tamás Róbert orvos dandártábornok, a Honvédkórház orvos-igazgatója az intézményben tartott sajtótájékoztatóján március 22-én.

„A legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be a férfi halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott" – mondta dr. Tamás Róbert, hozzátéve:  a negyven év körüli férfit kiterjedt, hatvanszázalékos égési sérüléssel szállították a Honvédkórházba. Már ekkor is szeptikus volt az állapota, ami negatív irányba befolyásolta a bőrpótlási eljárást és a műtéti tervet.

1596029406

A többségében diákokat és tanárokat szállító autóbusz, január 20-án éjjel szenvedett balesetet az olaszországi Verona közelében. A szerencsétlenség tizenhetedik halálos áldozata volt a most elhunyt férfi. A szintén itt kezelt, buszon utazó házaspárt egy hete engedték haza, nekik már csak felülvizsgálatra kell járniuk. A kórházban még egy embert kezelnek súlyos koponyasérülésekkel: bár még vár egy idegsebészeti beavatkozás, az állapota stabil.

Fotó: a szerző felvétele