Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a Safety Fuel 2016 gyakorlat tervezői konferenciája

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2016. március 8. 18:38

A budapesti Hotel Hadikban kezdődött meg március 7-én a Safety Fuel 2016 gyakorlat tervezői konferenciája. A többnapos tanácskozás célja a gyakorlat főbb kérdéseinek tisztázása, illetve a tervezett helyszínek, Táborfalva és Pápa bejárása.

1596009952

Az idei Safety Fuel gyakorlatot a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság szervezésében, az MH Joint Logistics Multinational német-magyar logisztikai együttműködés keretein belül rendezik meg, magyar részről az MH Logisztikai Központ és alárendelt szervezeteinek közreműködésével. Az üzemanyag-technikai és együttműködési program többéves múltra tekinthet vissza, így a tapasztalatok is sokrétűek, ugyanakkor 2016-ban újdonságot jelent a horvát hadsereg részvétele. Horvátország vonatkozásában egyelőre a horvát haderő által használt szaktechnika illeszthetőségének vizsgálata történik majd meg.

A gyakorlat fő célkitűzései a tábori hajtóanyag-ellátási lánc működtetése többnemzeti erők és szaktechnikai eszközök üzemeltetésével, illetve fő-, előretolt- és harctéri hajtóanyagraktár telepítését és működtetését is gyakorolják majd, a megfelelő eljárásrendek kidolgozása mellett. Mindez terepen, század szinten történik majd. Szintén cél a Bulk Fuel Installation képesség szinten tartó gyakoroltatása, illetve az együttműködési képességek fejlesztése.

A tervezői konferencia március 11-ig tart.

1596009952


Fotó: Tóth László