Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megszerezték a szükséges tudást

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2018. április 28. 8:22

Véget ért a katonai igazgatási szaktanfolyam, összesen tizenegy katona és közalkalmazott teljesítette a képzést. A tanfolyam elvégzését igazoló dokumentumot Vanyur Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar Katonai Igazgatási és Toborzó Osztály vezetője adta át április 27-én, pénteken a tárca épületében.

1599186163
Az ezredes lapunknak elmondta: az alaptanfolyamot azoknak szervezték, akik a katonai igazgatásban, illetve az ehhez kapcsolódó – személyügyi, hadműveleti – területeken dolgoznak. Az egyhetes képzés után a résztvevők megszerezték azokat az elméleti és gyakorlati alapismereteket, amelyek a munkájuk elvégzéséhez szükségesek. Ennek során külön kitértek a különböző számítástechnikai programokra, adatbázisokra, amelyek a speciális feladatkörhöz kapcsolódnak.

1599186164
Az említett szakemberek foglalkoznak például a katonai szervezetek hadköteles, és önkéntes tartalékos, illetve gazdasági anyagi igényeivel. Általánosan elmondható – fűzte hozzá -, hogy a szakemberek adminisztratív feladatainak elvégzését könnyíti a most elvégzett szaktanfolyam. Az alapismeretek elsajátítása után, a mélyebb ismeretek megszerzésére érdekében egy újabb felkészítést is indítanak majd – mondta az ezredes.

1599186164
Vanyur Tibor ezredes a tanfolyam elvégzését igazoló dokumentumok kiosztása előtt átadta Zsiga Tamás dandártábornok, a Honvéd Vezérkar személyzeti csoportfőnöke üdvözletét és gratulációját a résztvevőknek.  

1599186164
Fotó: Szabó Lajos zászlós