Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtartotta éves beszámolóját a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége

Szöveg: Takács Vivien |  2019. február 20. 8:06

Február 16-án megtartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) Budapesten, a BM Nemzetközi Oktatási Központban.

1599199064
A küldöttgyűlésen beszámoltak a 2018. évi költségvetésről, a tavalyi évben elvégzett feladatokról, valamint kitértek az Ejtőernyős Bajtársainkért Alapítvány tevékenységére is.

Dr. Boldizsár Gábor ezredes, a MEBSZ elnöke érdeklődésünkre elmondta: a küldöttgyűlésen továbbá ismertették az idei feladatokat és pénzügyi terveket is. Egyebek mellett megszavazták, hogy csatlakoznak a Honvédelmi Sportszövetséghez. „A tavalyi év az ejtőernyőzés centenáriuma volt. Március 23-án, a százéves évforduló alkalmával három helyszínen öt esemény zajlott egyszerre" – hangsúlyozta az ezredes. Hozzátette: emellett számos más rendezvényen vettek részt, illetve szerveztek meg.  A 2018-as év kiemelkedő feladata volt még a centenáriumi megemlékezések mellett, az Európai Ejtőernyős Szövetség (UEP) elnöki feladatainak ellátása, veterán ejtőernyős verseny és éves kongresszus megrendezése. Az 1991-ban alakult MEBSZ, mint a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezet 2018-ban is feladatait a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség támogatásával, velük szoros együttműködésben, alapvetően a „170 éves a Magyar Honvédség" rendezvénysorozat segítségével végezte.

1599199064
A 2019-es tervekről a MEBSZ elnöke elárulta: áprilisban Szolnokon rendezik meg hatodik alkalommal az országos ifjúsági Ejtőernyős Honvédelmi Öttusa versenyt. Megtudtuk: ebben az évben is lesz több kerekévfordulós megemlékezés is. „1939. október 1-jén alakult meg a magyar királyi honvédség ejtőernyős százada, valamint ezzel egyidőben Szombathelyről Pápára települt át az ejtőernyős kiképző keret. 1949. március 1-jén alakult meg az 1. Honvéd Ejtőernyős Zászlóalj, valamint 1989. december 2-án volt a MEBSZ jogelődjének, a Magyar Veterán Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének alakuló közgyűlése Budapesten" – emelt ki pár évfordulót az ezredes.

Az eseményen több társadalmi szervezet is képviseltette magát. A küldöttgyűlést elismerések átadása zárta.

1599199065
Fotó: Kása Sándor, Czigler Klára, MEBSZ

Címkékejtőernyő