Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeresen zárult az alaki és díszelgő szakalapozó kiképzés

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2019. február 20. 6:24

Sikeresen lezárult február közepén az a hat hetes alaki és díszelgő szakalapozó kiképzés, amelyet a Petőfi laktanyában tartottak az MH 5. Bocskai István Lövész Dandár állományából kiválasztott ötven katonának.

1599199062
A másfél hónapos kiképzés során számos új ismeretet sajátíthatott el az állomány az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár alárendeltségébe tartozó 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj kiképzésén. A cél az volt, hogy a katonák szükség esetén speciális esetekben is segíteni tudják a Díszzászlóalj munkáját. A laktanyában töltött idő alatt betekintést nyerhettek a különböző szintű protokolláris események, illetve temetések végrehajtási rendjébe, és elsajátíthatták többek között a díszelgő fogásokat is.

1599199062
A felkészítő csoport parancsnoka Krajcár Dániel hadnagy volt, aki elmondta, hogy sikeresnek ítéli az elmúlt hat hetet, mert a katonák nagyon motiváltak voltak, kihozták magukból a legtöbbet, valamint a kiképzők számára is hasznos, értékes tapasztalatokat adott.

1599199062
A vezényelt ötven fő végig összeszedetten és fegyelmezetten állt helyt. Elmondásuk szerint rendkívül színvonalasnak és hasznosnak tartják a Budapesten végrehajtott szakalapozó kiképzést. Megtapasztalhatták, milyen lehet a díszelgő katonák élete, és milyen kihívásokkal jár ilyen magas szinten, precízen, „alakiasan" végrehajtani a feladataikat nap, mint nap. A sikeresen végzett állománytól Baráth Ernő dandártábornok, az alakulat parancsnoka köszönt el, aki a kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak elismerést is adott át.

1599199063
A szerző felvételei