Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megújult a hősök emlékműve Tolcsván

Szöveg: M. G. |  2017. május 25. 20:33

Május 20-án Tolcsván, a világháborús hősök emlékművénél tartott koszorúzással egybekötött megemlékezést a település önkormányzata. Az emlékművet felújították, amit a Honvédelmi Minisztérium, az önkormányzat, a civil szervezetek és az önkéntesek együttműködése tett lehetővé.

Az ünnepi eseményen jelen volt Kun Szabó István vezérőrnagy, miniszteri biztos, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője.

1596032785

Kun Szabó István vezérőrnagy ünnepi beszédében kiemelte a hősök emlékének tiszteletét, az emlékezés fontosságát, a katonák hősies helytállását a múltban és a jelenben. Csoma Ernő, Tolcsva polgármestere pedig megköszönte a közreműködőknek, kivitelezőknek az emlékmű megújulásában vállalt szerepét. Ezután a történelmi egyházak képviselői megáldották és újraszentelték az emlékművet.

Az ünnepség koszorúzással zárult, amelyen közreműködött az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának nevében koszorút helyezett el a miskolci iroda munkatársa, Mónus Gábor főhadnagy.

1596032786

Fotó: Berta Zoltán