Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megyei védelmi bizottsági ülés a Klapka György Laktanyában

Szöveg: Földházi Enikő százados | Fotó: a szerző felvételei |  2019. november 14. 8:28

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnokának meghívására a tatai laktanyában tartotta őszi ülését a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság.

1596071606

A kihelyezett ülésen a bizottság elnöke, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott megköszönte Lőrincz Gábor dandártábornoknak, hogy helyszínt biztosított a rendezvénynek, majd összegezte a 2019-es év elvégzett és még hátralévő feladatait. Kiemelte a szeptemberi Fúzió-19 komplex védelmi igazgatási gyakorlatot, valamint a pár nappal korábban végrehajtott téli rendkívüli időjárásra történő megyei szintű felkészítést.

1596071606

Az ülés során a megyei védelmi bizottság tagjai, valamint a megyei védelmi igazgatásban résztvevő szervezetek meghívott képviselői összefoglalókat hallgathattak meg a honvédelmi, katasztrófavédelmi, rendőrségi, vízügyi szakterületekkel kapcsolatban. Lőrincz dandártábornok előadásában ismertette a tatai dandár 2019-2020. évi feladatait, valamint az alakulat részvételét a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerben (HKR), míg a Honvédelmi Minisztérium részéről dr. Varga Attila Ferenc ezredes, a HM Védelmi Igazgatási Főosztály főosztályvezetője a Magyar Honvédség főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a katonai szervezeteknek a védelmi igazgatási szervek által tervezett felkészítési rendezvényekben történő részvételéről szóló HM utasításról tájékoztatta a résztvevőket.

1596071607

A rendezvény első részének zárásaként dr. Kancz Csaba a Fúzió-19 gyakorlaton nyújtott kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesítette Kappeller Zsolt főhadnagyot, az 57. Híradó- és Vezetéstámogató Század századparancsnokát, valamint Balog Nándor hadnagyot, a dandár testnevelő tisztjét a sport terén és az ifjúság honvédelmi neveléséért tett erőfeszítéseiért.

1596071607

A bizottsági ülés második felében a résztvevők megtekinthették a tatai dandár téli veszélyhelyzetet felszámoló HKR munkacsoportjaiba (lánctalpas téli veszélyhelyzetet felszámoló munkacsoport, nehéz kétéltű mentőcsoport és téli veszélyhelyzetet felszámoló munkacsoport) beosztott technikai eszközöket.

1596071607