Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Miénk a vár!

Szöveg: Takács Vivien |  2015. május 21. 11:06

Hadijátékok, honvédségi bemutató, rajzfilmkészítés és sok egyéb más izgalmas program várja a kicsiket és nagyokat május 23-25. között Budapesten, a Vajdahunyadvár előtt, és a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol harmadik alkalommal rendezik meg a Várfesztivált.

A 3. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztiválon találkozhatunk többi között Sümeg, Csobánc, Csesznek, Eger, Esztergom, Regéc, Gyula, Komárom, Komárnó, Nagyvázsony, Nyírbátor, Pécsvárad, Sárospatak, Siklós, Szigetvár, Szigliget, Vaja, Visegrád jeles váraival és múzeumaival.
A három napos rendezvényen senkit nem hagynak unatkozni. Hagyományőrző táborok, fegyver-, és viselet bemutatók, lovagi játékok, bábszínház, néptánc, kézműves foglalkozások, valamint játszóház, várja a látogatókat. Idén először a Magyar Íjász Szövetség íjászpárbajokat fog szervezni, és bemutatkoznak a Magyar Hagyományőrző Világszövetség hagyományőrző huszár csapatok.

Az eseményen a Magyar Honvédség is részt vesz: modern harci technikák bemutatásával színesíti a rendezvényt. Az érdeklődők megismerkedhetnek a tűzszerész robottal és a bombakereső kutyákkal, valamint megtekinthetik az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportjának parádés bemutatóját.

A rendezvényhez csatlakozik 10. Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, ami játékbemutatókkal, kisvasúttal, planetáriummal, középkori játszóházzal, és más izgalmas programokkal készül családi hétvégére.

A rendezvény ingyenesen látogatható, 10-18 óra között.

1595994084