Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulás-napi ajándékozás Hódmezővásárhelyen

Szöveg: Tordai Kamilla |  2018. december 9. 17:01

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Egészségügyi Központja és a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj Mikulás napja alkalmából megajándékozta a vásárhelyi kórház gyermekosztályának betegeit.

1599197049
A Zrínyi Miklós laktanya Egészségügyi Központja ajándékgyűjtést hirdetett a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó Gyermekosztálya részére. Az ajándékok összegyűjtésében és szétosztásában részt vettek a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonái is. Számos társasjátékot, mesekönyvet, apró játékokat és csokoládét adtak át a gyerekeknek a katonák. Az ajándékok kiválasztásánál a kórház dolgozói nyújtottak segítséget, hogy minden gyermek a számára legmegfelelőbb ajándékot kapja meg.

1599197049
„Egy kisgyermek életében kiemelkedően fontos, hogy a nagyobb ünnepeket a családdal töltse. Azonban most, Mikuláskor is akadnak olyanok, akiket valamilyen betegség miatt kórházban kezelnek. A mai napon azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy mosolyt csaljunk azoknak a gyermekeknek az arcára, akik nem tudják a családdal tölteni Mikulás napját" – mondta Borbényiné dr. Pusztai Erzsébet alezredes, az Egészségügyi Központ vezetője.

Az ötletet erősítette és támogatta az a gondolat is, hogy Hódmezővásárhely számos katonacsaládnak ad otthont, akiknek gyermekeit – szükség esetén – szintén a helyi kórház gyermekosztályán ápolják.

1599197049
Fotó: a szerző felvételei